HR Manager till Ecolean i Helsingborg

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med en av produktionsanläggningarna. Ecolean har marknadsbolag i Ryssland, Pakistan, USA, Malaysia och Kina, samt kontor i Japan, Sydkorea, Thailand, Indonesien och Australien. Ecolean har idag kommersiella aktiviteter i över 30 länder och arbetar med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark utveckling. Inom bolaget är det högt i tak, korta beslutsvägar och man ges möjligheten att själv vara med och utveckla företaget i en global miljö.

Just nu letar vi efter en HR Manager till Ecoleans svenska verksamhet.

Som HR Manager hos Ecolean kommer ditt huvudsakliga fokus vara att driva HR i syfte att nå affärsstrategier och att bidra till att skapa en stark och konkurrenskraftig organisation och affär. Du kommer vara en viktig partner till chefer och medarbetare som du stöttar, coachar och utmanar för att utveckla både verksamheten, organisationen, affären och ledarskapet.

Rollen är i stora delar en traditionell HR Business Partner-roll men med en extra tyngdpunkt i talent management, rekrytering, employer branding, intern kommunikation och organisationsutveckling.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna för tjänsten varierar men vanligt förekommande är: 

 • Äga, driva och säkerställa hög kvalitet i Performance Management processen i den svenska organisationen
 • Äga, driva och säkerställa hög kvalitet i Talent Management processen i den svenska organisationen
 • Följa upp på och förstärka internt kulturarbete och vår Core Value implementering
 • Utveckla och förstärka kanaler för effektiv intern kommunikation
 • Coacha chefer och team i uppföljning av Peakon (medarbetarundersökning)
 • Interface och beställare av Ecolean Academy
 • Avlasta i rekryteringsärenden samt hålla i leverantörer
 • Coacha i organisationsutveckling
 • Säkerställa bra kvalitet och klass på lokala policies
 • Hålla i nätverk med universitet och högskolor
 • Employer branding strategi och genomförande
 • HR mätetal, KPI’er, etc

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och minst 5 års erfarenhet av liknande roll. Tjänsten kräver att du har goda språkkunskaper i svenska såväl som engelska och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du kommunikativ och ansvarsfull, och du har inget emot att driva frågor och arbeta självständigt när så krävs. Tjänsten är placerad i Helsingborg.

För att trivas i rollen tror vi att du har en gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har hanterat bredden i HR frågorna. Du är van att arbeta nära verksamheten, både i operativt och strategiskt arbete. Du har goda kunskaper om, och stort intresse för den digitala utvecklingen, vad den innebär och kommer att innebära för HR.

Vi lägger stor vikt vid din erfarenhet och förmåga att arbeta nära verksamheten i en tydlig HR Business Partner roll. Du har ett naturligt ledarskap i din person och har lätt att skapa förtroendefulla relationer med både chefer och medarbetare.

Mer om tjänsten

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Jenny-Maria Lindström (jenny-maria.lindstrom@wise.se) på telefon 0766-20 29 66 efter den 18/8 som också är sista ansökningsdag. Eftersom det är semestertider vill vi flagga för att vi inte kommer att behandla din ansökan förrän efter det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!